Wolkom yn de Afûk webwinkel

Winkelwein:

0 produkten - € 0,00
Jo winkelwein is leech.

0

Tom Poes en it spoek fan Bommel State

Tom Poes en it spoek fan Bommel State

Normale prijs: € 34,50

Special Price € 14,95

Snel Overzicht

It tolfde diel yn de Fryske rige fan Olly B. Bommel.
OF

Details

Tolfde diel in de Fryske rige oer Olly B. Bommel en Tom Poes

Frysk, ynbûn mei stofomslach, 72 siden, 22,5 x 18,5 sm.


'Net als eerdere in het Fries vertaalde Bommelverhalen, zit dit verhaal uit 1975 vol prachtige taalvondsten die recht doen aan de creatieve taal van Marten Toonder. Terecht kregen de vertalers Bremer en Hoekstra voor hun Bommelvertalingen de Obe Postmaprijs.

Een van de vele vondsten is de naam voor markies de Canteclaer, in het Fries jonker de Haen Hettema (met een knipoog naar de negentiende-eeuwse Friese advocaat, geschied- en letterkundige De Haan Hettema). De jonker, deskundig op het gebied van spoken, komt met allerlei apparatuur helpen het spook van Bommel State vangen.

Dat spook is er gekomen via Hokus Pas en is er de oorzaak van dat telkens een dubbelganger van een van de personen een ander beledigt. Dat leidt tot veel misverstanden en tot ruzie tussen heer Bommel en juffer Oeke (Doddeltje). Ook een medium wordt ingezet, maar uiteraard is het Tom Poes die dankzij een list de geest weer in de fles krijgt. De stripverhalen van Toonder (eenderde van de bladzij plaatjes, de rest tekst) spelen zich altijd al af in een archaische maatschappij en lijken daardoor, ook in het Fries, tijdloos.'

Jelle van der Meulen

Oanfoljende ynformaasje

ISBN 9789075013474

Ek fan dizze auteur