Wolkom yn de Afûk webwinkel

Winkelwein:

0 produkten - € 0,00
Jo winkelwein is leech.

0

Nuttige handwerken -Vreugde & verdriet

Meer Views

Nuttige handwerken -Vreugde & verdriet

€ 17,95

Snel Overzicht

Auteur: Aly van der Mark
OF

Details

Schrijfster Aly van der Mark moest aan vroeger denken toen ze bij haar verhuizing een schoenendoos vol oude handwerkjes van de lagere school, de mulo en de kweekschool vond. Wat waren die lang bewaard gebleven. Ook werkjes van haar moeder en tante waren er nog. Alles met eindeloos geduld (en soms ongeduld, maar het móest af) gebreid, genaaid, gemaasd of geborduurd.

Ze vroeg zich af of er meer vrouwen waren die dat ook allemaal hadden bewaard. En zo ontstond ‘Nuttige Handwerken / Vreugde & Verdriet’, een boek met handwerkverhalen en foto’s van die, niet zelden in tranen, gefabriceerde werkjes.

In twintig kleurrijke hoofdstukken beschrijft Aly van der Mark niet alleen het schoolleven in de vorige eeuw, maar ook de geschiedenis van een vak dat bijna honderd jaar verplichte kost was voor jonge schoolmeisjes. Een vak dat soms tot vreugde leidde, maar vaak ook tot verdriet.

Die meisjes van vroeger zijn inmiddels dames op leeftijd, maar hun herinneringen aan Nuttige Handwerken zijn nog springlevend. En schetsen een ontroerend beeld van die tijd van toen, die bij menigeen een ‘och heden ja’-gevoel zal oproepen.

Luxe paperback met flappen. 128 pagina’s. Groot formaat (22 x 22 cm).

Oanfoljende ynformaasje

ISBN 9789492457158