Wolkom yn de Afûk webwinkel

Winkelwein:

0 produkten - € 0,00
Jo winkelwein is leech.

0

Moedertalen

Moedertalen

Normale prijs: € 24,90

Special Price € 7,90

Snel Overzicht

Moedertalen - een reis door Europa
Helena Drysdale
OF

Details

Helena Drysdale en haar man Richard hadden genoeg van de parken vol hondendrollen en de gesprekken over kinderverzorging. Ze verhuurden hun huis in Zuid-Londen en begonnen ze aan een heroïsche trektocht van achttien maanden, dwars door Europa. Hun twee dochtertjes gingen met hen mee.

Ze hadden geen plannen, maar wel een doel: dieper doordringen in de geheimen van Europa's autochtone volken. In de loop van zeven jaargetijden trokken Helena Drysdale en haar gezin van de Middellandse Zee naar de Noordelijke IJszee, van de Atlantische Oceaan naar de Egeïsche Zee. Doordat ze 'op locatie' woonden, in een camper, en niet als buitenlandse correspondenten heen en weer vlogen, leerden ze de mensen kennen, gingen ze bij hen thuis op bezoek en konden ook via deze mensen doordringen tot het hart van hun regionale cultuur.

Wat beweegt de Basken in hun strijd voor onafhankelijkheid? Waarom zijn de Corsicanen ambivalent en de Friezen op consensus gesteld? Wie zijn de Saami? De Ålanders? De Ladiniërs? Moedertalen werpt licht op de strijd van deze volken voor zelfhandhaving in een steeds uniformere wereld.

Moedertalen - een reis door Europa, Helena Drysdale, Nederlânsk, paperback, 414 siden

Oanfoljende ynformaasje

ISBN 978 90 4501 074 8