Wolkom yn de Afûk webwinkel

Winkelwein:

0 produkten - € 0,00
Jo winkelwein is leech.

0

Kralen en parels aan het Friese snoer karstkarel

Kralen en parels aan het Friese snoer

€ 24,95

Snel Overzicht

Kralen en parels aan het Friese snoer
Bijzondere plekken in Friesland belicht door Peter Karstkarel
OF

Details

Kunsthistoricus en architectuurkenner Peter Karstkarel verzorgt al jaren een veelgelezen rubriek in de Leeuwarder Courant. De cultuurhistorische zaken die daarin aan de orde komen, blijken bij lezers zo in de smaak te vallen dat een uitgave in boekvorm voor de hand lag. Karstkarel bespreekt en belicht in honderd hoofdstukken de meest uiteenlopende onderwerpen, variërend van eenvoudige tot excellente cultuurwaarde. Onderwerpen waarvoor zelden aandacht wordt gevraagd, of juist bekendere zaken met een verrassend aspect.

Hij neemt u mee langs bijzondere plekken in Friesland. En vertelt op zijn karakteristieke, beeldende wijze wat zijn oog daar boeit. Van de poort van Martenastate in Koarnjum tot het hek van de begraafplaats in Gorredijk, van de luidklok in Langedijke tot de dakpannen van Lucas IJsbrandsz in Makkum.

Een onnavolgbare en steeds weer verrassende culturele reis door Friesland, waarbij de lezer deelt in de vreugde die de auteur beleeft bij elke ontdekking van alweer een nieuwe kraal of parel aan het Friese snoer.

Nederlands, gebonden, 206 pagina's

Oanfoljende ynformaasje

ISBN 978 90 3300 496 4

Ek fan dizze auteur