Wolkom yn de Afûk webwinkel

Winkelwein:

0 produkten - € 0,00
Jo winkelwein is leech.

0

Jodenkampen, Niek van der Oord

Jodenkampen

€ 29,95

Snel Overzicht

Jodenkampen - Niek van der Oord
Indringend boek over vijf werkkampen voor Joodse mannen op het Friese en Drentse platteland
OF

Details

Jodenkampen is een indringend boek over vijf werkkampen voor Joodse mannen op het Friese en Drentse platteland.

Het was door de Duitse bezetter allemaal zorgvuldig uitgedacht. Joodse mannen werden in 1942 massaal geïsoleerd in werkkampen, ver weg in gehuchten ergens op het platteland van dunbevolkte provincies. Vandaar werden ze allemaal naar het verzamelkamp Westerbork gestuurd. Het in angstige spanning verkerende thuisfront werd na razzia's in steden eveneens naar Westerbork gebracht. De door de Duitsers aangekondigde gezinshereniging duurde slechts enkele dagen. Wat resteerde was een enkele reis richting de vernietigingskampen Auschwitz en later Sobibor.

Journalist Niek van der Oord (Assen, 1955) schreef een indringend boek over de werkkampen in Blesdijke, Diever, Elsloo, Vledder en Fochteloo. Hij verzamelde foto's, brieven en documenten en sprak met overlevenden van de kampen. Hun verhalen bepalen mede de inhoud van dit boek, dat verder vol staat met authentieke briefwisselingen, prenten en nieuwe getuigenissen.

 In 2003, respectievelijk 2007 verschenen bij Uitgeverij Kok de eerste en de tweede herziene druk van Jodenkampen, deze derde druk is een uitgave van Noordboek.

Nederlands, gebonden, 368 pagina's 

Oanfoljende ynformaasje

ISBN 9789033009501