Wolkom yn de Afûk webwinkel

Winkelwein:

0 produkten - € 0,00
Jo winkelwein is leech.

0

De Fries die in de toekomst sprong

De Fries die in de toekomst sprong

€ 25,00

Snel Overzicht

De Fries die in de toekomst sprong

Fries modernisme in de jaren zestig
OF

Details

De Fries die in de toekomst sprong

Fries modernisme in de jaren zestig

 

Het modernisme is - hoe vreemd het ook klinkt - misschien wel het meest eigene dat Friesland ooit heeft voortgebracht. Maar hoe kon zoiets als Fries modernisme ontstaan in een cultureel klimaat dat zo lang weerstand bood aan alles wat modern was, een weerstand die soms zelfs een onderscheidend onderdeel leek van de Friese identiteit? Op deze en andere vragen probeert Huub Mous een antwoord te geven in het boek.
Behalve over Friesland gaat "De Fries die in de toekomst sprong" ook over de jaren zestig en de transformatie van het bewustzijn die zich toen manifesteerde in de binnenruimte van de psyche, maar ook in de buitenruimte van de leefwereld. En in het bijzonder in de wijze waarop die twee ruimtes – het binnen en buiten – met elkaar verweven zijn. Om dat transformatieproces op het spoor te komen, schetst dit boek een beeld van de veranderingen op uiteenlopende terreinen, zoals kunst, literatuur, architectuur, stedenbouw, planologie en de media.

Het boek is uitgegeven in het kader van het programma "Op zoek naar het andere Fryslân" van Tresoar.

Huub Mous (1947) is kunsthistoricus en publicist. In diverse functies was hij gedurende dertig jaar in Friesland werkzaam als adviseur en organisator op het terrein van de beeldende kunst.

Het boek telt 320 bladzijden en een fotokatern van 16 bladzijden. Het wordt gepresenteerd tijdens een symposium dat op 17 maart gehouden wordt in Tresoar met bijdragen van Oeds Westerhof, Bert Looper en Huub Mous.

 

Auteur : Huub Mous

Uitgeverij Wijdemeer

ISBN 978 94 920 5219 3

paperback,

Oanfoljende ynformaasje

ISBN 978 94 920 5219 3

Ek fan dizze auteur