Wolkom yn de Afûk webwinkel

Winkelwein:

0 produkten - € 0,00
Jo winkelwein is leech.

0

Abe en het ijs - De schaatscarrière van Abe Lenstra

Abe en het ijs - De schaatscarrière van Abe Lenstra

€ 18,50

Snel Overzicht

Abe en het ijs - De schaatscarrière van Abe Lenstra
Ron Couwenhoven
OF

Details

Abe en het ijs - De schaatscarrière van Abe Lenstra

Ron Couwenhoven

Abe Lenstra was niet alleen een legendarische voetballer en de meest succesvolle aanvaller ooit in Nederland, maar de Heerenveen-icoon was ook een uitstekend kortebaanschaatser. Hij debuteerde op 26 december 1938 als 18-jarige jongeman in de kortebaanrijderij van Wolvega en beëindigde zijn carrière op 6 februari 1954 in Aldtsjerk.

Lang niet altijd was hij present, omdat zijn voetbalcarrière voorrang kreeg, maar toch ging hij in vijftig wedstrijden van start, waarvan hij er zestien won en ook nog negen keer als tweede eindigde. Hij won ruim 100 gulden in de furieuze 160 meter sprints.

Abe Lenstra groeide in de oorlogsjaren uit tot één van de toprijders in Friesland en dus in Nederland. Zijn onbetwistbare klasse tussen de touwen blijkt uit het feit dat hij alle kampioenen van zijn tijd minstens één keer in een rechtstreeks duel versloeg.

Abe en het ijs is het eerste volledige onderzoek over de topcarrière in het kortebaanschaatsten van de legendarische linksbinnen van Sportclub Heerenveen en het Nederlands Elftal.

Auteur

Ron Couwenhoven uit Zaandam werkte 45 jaar als sport-en onderzoeksjournalist, waarvan 39 jaar voor dagblad De Telegraaf. Abe en het ijs werd gemaakt in samenwerking met het Eerste Friese Schaatsmuseum in Hindeloopen.

Uitgever: Stichting Archief Rond Couwenhoven, Zaandam

ISBN: 9789490492120

95 pagina's, ingebonden

 

Oanfoljende ynformaasje

ISBN 9789490492120